• سهراب عبداله زاده

  • دانشیار
  • گروه مهندسی صنایع
Email:   
سهراب عبداله زاده و امیر امینی

ارائه مدل ارزیابی و انتخاب تأمین‌کنندگان مواد غذایی بیمارستان‌ها در محیط عدم قطعیت



1398, مجله پژوهش سلامت, دوره 5 شماره 1 [Citation Link]

چکیده: 
مقدمه: بخش تغذیه و تأمین مواد غذایی از مهم ترین بخش های بیمارستان ها برای تعمیم روند بهبود و ارتقای رضایت مندی بیماران بوده و انتخاب تأمین کننده مناسب با در نظر گرفتن معیارهای مناسب، می تواند در ایجاد این رضایت مندی و بهبود فرآیند تغذیه و سلامت بیماران در بیمارستان ها بسیار تأثیرگذار باشد.
مواد و روش ها: جامعه آماری این پژوهش، بخش تأمین مواد غذایی بیمارستان های استان آذربایجان غربی و نمونه مورد مطالعه بیمارستان شهید طالقانی شهرستان ارومیه بوده است. ابتدا با انجام مطالعات میدانی و کتابخانه ای و مرور تحقیقات انجام شده مهمترین معیارهای انتخاب تأمین کنندگان مواد غذایی بیمارستان ها مشخص شد. سپس با اجرای روش بهترین- بدترین فازی معیارهای هفت گانه مورد ارزیابی قرار گرفتند و وزن هر معیار مشخص شد. در پایان، با کمک روش تجزیه و تحلیل روابط خاکستری فازی از بین گزینه های موجود تأمین کنندگان برتر شناسایی شدند.
یافته ها: براساس یافته ها معیارها به ترتیب کیفیت، زمان تحویل، اعتماد، قیمت، پاسخگویی، نیروی انسانی ماهر، و عدم تولید مازاد اولویت بندی شدند. همچنین با توجه به وزن معیارها از بین 5 تأمین کننده موجود، تأمین کننده برتر شناسایی شد.
نتیجه گیری: رویکرد پیشنهادی پژوهش حاضر می تواند برای تصمیم گیری در انتخاب تأمین کنندگان مواد غذایی بیمارستان ها مورد استفاده قرار گیرد. در مقایسه با پژوهش های مشابه نقش تعیین کننده معیارهایی چون کیفیت، زمان تحویل، اعتماد، قیمت در انتخاب تأمین کنندگان تأیید شد. در کنار این، در قیاس با سایر روش های وزن دهی معیارها و رتبه بندی گزینه ها می توان به سهولت اجرای روش و دسترسی سریع تر به پاسخ نهایی اشاره کرد.



---