در حال بارگذاری، لطفاً صبر کنید...

طراحی و ساخت دستگاه تصفیه عسل از ناخالصی ها

سهراب عبداله زاده
1395, شرکت شهرک های صنعتی,

چکیده

طبق تعريف كمسيون كدكس مواد غذايي، عسل يك ماده غذايي شيرين طبيعي ساخته شده از شهد گل­ها يا ترشحات بخش های زنده گياهان يا مواد دفعي حشرات مكنده گياه بر روي بخش های زنده گياه است كه توسط زنبورعسل جمع آوری، تبديل و با مواد خاص زنبورعسل تركيب و در كندوي عسل انبار می شود تا دوره رسيدن را طي كند. در بخشی از فرآیند بسته­ بندی این محصول، وجود دستگاه­ هایی که ناخالصی­ های عسل طبیعی را حذف کرده و در عین حال کیفیت آن را حفظ نماید، بسیار ضروری است. این در صورتی است که فناوری موجود بسته­ بندی عسل کشور در این مورد مشکل دار بوده و مانع بزرگی در صادرات این محصول به کشورهای توسعه یافته بشمار می­ آید. لذا در این طرح تلاش شده است با طراحی و ساخت یک دستگاه جدید با الگوبرداری از نمونه ­های خارجی، حرارت­ دهی و زمان ماند در فرآیند تصفیه عسل خام کنترل شده و به موازات افزایش روان­ سازی، کمترین آسیب به آنزیم­ های طبیعی و مفید آن وارد آید. دستگاه مربوطه ساخته شده و مورد تست آزمایشی و عملی قرار گرفته و هم اینک در واحد تولیدی یکی از ذی­نفعان اصلی که بیشترین مشارکت را داشته ­اند، نصب گردیده است.

 
---