سهراب عبداله زاده
طراحی و ساخت دستگاه تصفیه عسل از ناخالصی ها
1395,
شرکت شهرک های صنعتی,
چکیده
طبق تعريف كمسيون كدكس مواد غذايي، عسل يك ماده غذايي شيرين طبيعي ساخته شده از شهد گل­ها يا ترشحات بخش های زنده گياهان يا مواد دفعي حشرات مكنده گياه بر روي بخش های زنده گياه است كه توسط زنبورعسل جمع آوری، تبديل و با مواد خاص زنبورعسل تركيب و در كندوي عسل انبار می شود تا دوره رسيدن را طي كند. در بخشی از فرآیند بسته­ بندی این محصول، وجود دستگاه­ هایی که ناخالصی­ های عسل طبیعی را حذف کرده و در عین حال کیفیت آن را حفظ نماید، بسیار ضروری است. این در صورتی است که فناوری موجود بسته­ بندی عسل کشور در این مورد مشکل دار بوده و مانع بزرگی در صادرات این محصول به کشورهای توسعه یافته بشمار می­ آید. لذا در این طرح تلاش شده است با طراحی و ساخت یک دستگاه جدید با الگوبرداری از نمونه ­های خارجی، حرارت­ دهی و زمان ماند در فرآیند تصفیه عسل خام کنترل شده و به موازات افزایش روان­ سازی، کمترین آسیب به آنزیم­ های طبیعی و مفید آن وارد آید. دستگاه مربوطه ساخته شده و مورد تست آزمایشی و عملی قرار گرفته و هم اینک در واحد تولیدی یکی از ذی­نفعان اصلی که بیشترین مشارکت را داشته ­اند، نصب گردیده است.