• سهراب عبداله زاده

  • دانشیار
  • گروه مهندسی صنایع
Email:   
سهراب عبداله زاده

راهکارهای پاستوریزه کردن محصولات خوشه صنعتی عرقیات گیاهی



1393, شرکت شهرک های صنعتی,

چکیده:

تحقیق جاری به بررسی و ارائه راهکارهای مناسب پاستوریزاسیون محصولات خوشه صنعتی عرقیات گیاهی می­پردازد. به این منظور ابتدا پیشینه خوشه صنعتی عرقیات گیاهی شامل انواع محصولات، فعالان اصلی و ذی­نفعان، میزان تولید محصولات به همراه سناریوهای سطح جهانی و ملی تشریح می­شود. جامعه آماری تحقیق، واحدهای تولیدی و محصولات خوشه عرقیات گیاهی استان بوده و در جمع ­آوری اطلاعات از روش­ های مطالعات کتابخانه­ای و میدانی ازجمله مصاحبه و بازدید استفاده شده است. در طول تحقیق، محصولات خوشه عرقیات گیاهی موردمطالعه قرارگرفته و با گزینش معیارهایی، مهم­ترین آن­ها انتخاب شده است. از دیگر موضوعات مطالعه شده در تحقیق جاری، می­توان به استانداردهای ملی تدوین شده شامل ویژگی­ها و روش­های آزمون هر یک از محصولات خوشه اشاره داشت. در بخشی از مطالعات میدانی،انواع آلودگی­های محصولات خوشه مورد پایش قرارگرفته است. به منظور شناخت عمیق­تر خوشه، فرآیندهای تولید، ذخیره­سازی، انتقال و بسته­بندی برای فرآورده­های مختلف تشریح شده و سطح فنّاوری خوشه تبیین می­شود. به منظور انتخاب مناسب­ترین روش پاستوریزاسیون عرقیات گیاهی تولیدی خوشه،  روش­های پاستوریزاسیون انواع عرقیات گیاهی در جهت کاهش بار یا از بین بردن کامل آلودگی محصولات، مطالعه کتابخانه­ای و میدانی روی مبدل­های حرارتی صورت می­گیرد.

به منظور آزمون عملی روش­های پیشنهادی تحقیق، نمونه­ هایی از محصولات خوشه انتخاب و در دو مرحله (قبل و بعد از فرآیند پاستوریزاسیون) مورد آزمایش قرار می­گیرند. بر اساس نتایج حاصل از آزمایش ها میکروبی و شیمیایی، راهکارهای مناسب جهت پاستوریزاسیون محصولات خوشه عرقیات گیاهی گزینش و گزارش می­شوند.

 

واژگان کلیدی: عرقیات گیاهی، روش­های پاستوریزاسیون، خوشه های صنعتی.




---